dijous, 21 de novembre del 2013

Les wikis

Una wiki en una web de www.wikispace.com que tothom pot accedir i crear de manera col·laborativa. Els usuaris d'un wiki poden crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web. Un dels wikis més coneguts és la wikipedia.

Quan fem una modificació d'una wiki, es queda grabat en un historial amb els contiguts anteriors, així es pot recuperar informació eliminada o incorretce a més de poder controlar els actes vandàlics. Es pot protegir una wiki per tal de que ningú les pugui editar o fer que només les modifiquin una part dels usuaris.

Avui dia, són més reconegudes per l'utilitat que tenen com a enciclopèdies col·laboratives com la vikipèdia i cada vegada són més emprades per empreses i comunitats webs.

Característiques extretes de (http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki): 

  • Un wiki invita els usuaris a modificar o crear qualsevol pàgina des de la mateixa pàgina web i navegador, sense cap programari addicional.
  • Un wiki, mitjançant els enllaços interns, connecta pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i mostra si la pàgina a què s'enllaça ja s'ha creat o encara no.
  • Un wiki no està pensat només per a visitants esporàdics, sinó que busca que aquestos s'impliquen en la seua creació i col·laboren en els canvis constants que el modifiquen.

Aquí us penjo un tutorial de youtube creat l'usuari ''Upobioinfo'' on explica com podem crear una wiki:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada