diumenge, 17 de novembre del 2013

PDI (Pissarres Digitals Interactives)

Avui dia tenin l'oportunitat d'ajudar-nos de la tecnologia a l'aula i és un factor molt important, encara que no hem d'oblidar tampoc els aspectes tradicionals com els llibres en comptes de l'ordinador.

Sabeu que són les PDI (Pizarres Digitals Interactives)? Són un eina digital amb forma i utilitat de pissarra on  qualsevol usuari és capaç de crear tot tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret ço que veiem a l'ordinador.


La PDI és una gran superfície sobre la qual podem presentar nombrosos continguts i mitjans de forma simultània, dinàmica i controlada, produeix en els alumnes i els professors, una important sensació d'autoconfiança. La utilització d'aquestes TIC, fomenta que els alumnes siguin partíceps del seu propi aprenentatge, es motiven, afavoreixen la relació professor-mestre, alumne-alumne, etc.
S'adapta a totes les situacions i nivells dels alumnes, especialment aquells amb necessitats educatives especials. Permet a l'estudiant concentrar-se en el moment de l'aprenentatge, en comptes de preocupar-se per prendre apunts. Redueix les vegades en que els alumnes es puguin sentir perduts, ja que tot el necessari és present a la pissarra, i és possible de tornar enrere per recapitular. Les notes, esquemes, explicacions poden ser impreses o enviades als alumnes. L'entusiasme i motivació de l'alumne provoca una sensació molt positiva en el professor alhora d'adaptar el material, ampliar-ho, millorar-ho, etc. Dóna a l'aula una espontaneïtat i flexibilitat que motiva tant el professor com els alumnes. El caràcter multimèdia de les PD i, afavoreix l'explicació al llenguatge i el tipus de comunicació (televisió, xarxes socials, videojocs, telèfons mòbils, etc.). La utilització de les eines d'escriptura i edició, així com les imatges, els vídeos i animacions, faciliten la comprensió d'idees complexes i abstractes. Gràcies a la seva rapidesa, accelera el desenvolupament de les classes i augmenta l'afectivitat de les explicacions. La PDi serveix de pont d'unió d'adaptació, reutilització i millora. Representa un estalvi important de temps del professor ja que gràcies a la possibilitat de gravar el que fem a la PDI, podem reutilitzar totes les nostres explicacions i activitats. Això motiva al professor a desenvolupar les seves pròpies habilitats organitzatives i de revisió.

Les PDI disposen de:
- Bloc de notes i quaderns electrònics configurables i personalitzats. 
- Llibres electrònics multimèdia.
- Gravadora d'unitats didàctiques.
- Creador d'unitats didàctiques (software autor)
- Gravar vídeos
- Capturador de pantalles, imatges i webs. 
- Biblioteca de mitjans configurables i ampliables pels professors i els alumnes. 
- Reconeixement d'escriptura i edició automàtica de textos a pantalles. 
- Plataforma de sessions compartides entre equips, professors i alumnes, 
- Eines de presentació com zoom, cortines, etc. 
- Explicacions amb llenguatge audiovisual, multisensiorial, comunicatiu i interactiu.

Recursos:
  • Vikipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada