dimarts, 12 de novembre del 2013

Power point

A classe, hem estat comentan el programa que segurament tots coneixeu, Microsoft PowerPoint.

És un programa que gaire bé tothom utilitza per realitzar presentacions i que s'utilitza en l'ambit d'ennsenyament, negocis, etc.

És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb un text esquematitzat, fàcil d' entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l' ordinador on es poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació .

Hem de tenir clar que hi ha diferents tipus de PowerPoints envers les presentacións.

  • PowerPoint de presentació
  • PowerPoint de suport
  • PowerPoint per corretgir

Aquets són uns exemples te tipus de presentacións, però a l'hora de realitzar-lo, gaire bé utilitzem els mateixos termes. Us faré un esquema perque ho enteneu.

  • Presentació (tot el PowerPoint) → Diapositiva ( finestra per finestra) →Objectes (dibuix, lletra, imatge que existeixi a cada diapositiva com les trancisions, és a dir, les accions animades o efectes.


Sabeu què és la ''mort per PowerPoint''?

És un terme aplicat a les presentacions basades en diapositives que indueixen a l'avorriment i la fatiga a causa de la sobrecàrrega d'informació.

Aquest fenomen no és exclusiu del programari de Microsoft ja que qualsevol programa que serveixi per crear presentacions permet als usuaris omplir diapositives de text i vinyetes, el que comporta a aquesta sobrecàrrega d'informació esmentada anteriorment.

La frase va ser creada per Angela R. Garber. Altres autors han criticat PowerPoint a causa dels seus efectes sobre la comunicació, com Edward Tufte i Kalyuga que suggereixen que PowerPoint és una eina molt convenient per a oradors amb escassa capacitat, ja que redueix els missatges complicats a simples vinyetes i permet que l'estil (la forma) domini sobre la substància (el contingut).


Heu de saber que el Power Point, pot tenir dos maneres diferents de tractar-ho, una de manera més tradicional i l'altre més lúdica i creativa.

Que us sembla millor, una presentació avorrida i carregada d'informació o una que sigui més dinàmica i interesant?

Doncs a aixó em refereixo, una presentació té que ser lo mes dinamica possible sense que estigui molt carregada. Hem de tenir en compte que, una presentació amb aquest programa, no ha de ser ell el que faci la presentació de manera indirecta ni ens hem de guiar a traves d'ell, si no que aquest programa és l'ajuda que necesita l'orador per a fer la seva presentació i som nosaltres els que guiem i presentem el nostre tema a presentar.

A partir d'aquí, podem concloure amb uns avantatges i desaventatges del PowerPoint.

Avantatges:

  1. Tenim una guia per si ens quedem en blanc amb idees claus, etc.
  2. Ens permet crear esquemes per fer entendre més facilment al nostre públic el que      volem comunicar.
  3. El públic té més facilitats per prendre nota del que s'està dient.
  4. Permet tenir una clara visió de les idees amb l'ajuda dels colors i esquemes.
  5. Ens permet incloure imatges.
Desaventatges:

  1. Excés d'informació en les diapositives i poca claretat.
  2. Molts cops l'orador es guia per la pantalla i llegeix el que hi posa.
  3. Excés de transicions o efectes animats.
  4. Massa continguts a les diapositives fent així que no quedin clares les idees.
  5. Si hi ha massa contingut s'estableix el doble discurs, és a dir, l'orador explica i el públic està pendent de la diapositiva i el contingut sense escoltar molt a l'orador.

Fins aquí explico els diferents conceptes que vam treballar a classe i que personalment m'han servit per a poder realitzar millors presentacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada