dimarts, 3 de desembre del 2013

Copyright

Normalment, quan realitzem algun treball o presentació, agafem fotos, música entre d'altres, però, sabeu qui és l'autor d'aquestes eines? Doncs aixó s'en diu en termes anglesos, Copyright.

A continuació us ho explicaré més detalladament.

Icona Copyright
Copyright és un conjunt de normes i principis que regulen els drets morals i patrimonials que la llei concedeix als autors (els drets d'autor), pel sol fet de la creació d'una obra literària, artística o científica, tant publicada o que encara no s'hagi publicat.

En el Dret anglosaxó s'utilitza la paraula copyright (traduït literalment com dret de còpia) que, en general, comprèn la part patrimonial dels drets d'autor (drets patrimonials).

Una obra pot passar al domini públic quan els drets patrimonials han expirat. Això succeeix habitualment transcorregut un termini des de la mort de l'autor (post mortem auctoris). Per exemple, en el dret europeu, 70 anys des de la mort de l'autor. Aquesta obra llavors pot ser utilitzada en forma lliure, respectant els drets morals

A continuació, us deixo la direcció d'una pàgina web on podreu veure un vídeo que explica clarament el què és el Copyright.

És un video molt interesant que explica molt bé aquest concepte i a més ho explica conjuntament amb les creative commons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada