diumenge, 29 de desembre del 2013

Identitat i territori

A GTIC i COED hem tingut que relitzat un treball de territori.

El grup està composat per mi i África Velasco, el nostre treball de territori  tracta de ‘carumanda’.
Una ONG creada per l’escola Sagrada Família, on vam estudiar tots dos però a diferents zones, un a Gavà i l’altre a Horta (Barcelona).
Aquesta ONG no nomes pretén aconseguir diners, si no que a mes te la finalitat d’implicar els alumnes en aquest voluntariat per ajudar als infants del tercer mon
Una característica que te aquesta ONG és que es centre en l’educació dels infants a les zones més marginals de països subdesenvolupats, com algunes zones de la Índia, Equador, Colombia, Bolívia, Méxic,  i Burkina Faso.

DESENVOLUPAMENT

Nosaltres hem particiat en molts projectes com son: beques de un nen entre tota la classe, recolecta de llibres en bon estat per vendre’ls juntament amb les roses,  vendre materials artesans propis de la zona a la que es vol ajudar, xocolatada, torneu 12h, esmorzar solidari, concerts solidaris...

- Beques de un nen entre tota la classe:
Cada classe apadrina a un nen, gairebé sempre de sudamerica i cada alumne de la classe paga 5 euros per recol·lectar diners i poder pagar-li aquell any d’estudi.
Cada any, un cop se li concedeix la beca al nen, ens arriba una carta d’aquest dirigint-se a la classe agraint-nos la nostra col·laboració. En ella ens explicava la seva situació familiar, les notes del curs anteriors i sempre amb un dibuix fet per el nen que penjàvem a la classe.

- Dia de Sant Jordi
La setmana abans de que arribi sant jordi, es fa una recol·lecta a l’escola de llibres en bon estat per poder-los tornar a vendre, i així poder muntar una paradeta de venta de llibres i roses. Tots aquells diners seran utilitzats per construir escoles o material escolar.

-Venta de materials artesans: 
Els dies que l’escola realitza algun festival com el dia de la mare, o de nadal, es col·loca una paradeta al pati amb tota mena de productes artesans dels diferents països als que s’ajuda com son polseres, figures de fusta, collarets. Etc.

-Xocolatada:
Es celebra el dia de carnestoltes i es requereix l’ajuda dels pares per a que preparin xocolata desfeta i pa de pessic. Tots aquells que vulguin consumir hauran de pagar un tiquet amb el que podran gaudir del berenar.

-Torneig 12h: 
És un torneig on poden participar tots els alumnes de secundaria. Consisteix en fer diferents grups d’unes 6 persones i aniran competint els uns amb els altres en diferents esports, ‘futbol’ ‘basquet’ ‘voleï’

-Esmorzar solidari:
Aquell dia els alumnes no porten l’esmorzar de casa seva, si no que el compren a l’escola. El preu de l’entrapa es com si paguessin dos per que un es per el nen que el compra i l’altre per els nens als qui reben l’ajuda.

-Concerts solidaris
L’escola celebra un concert al mateix recinte on acudeixen diferents famosos voluntàriament que participen amb la ONG. Els diners que surten  de les entrades aniran destinats directament a projectes de la ONG.

Aquests han sigut alguns dels projectes que hem viscut en la nostre estança a l’escola SA-FA.

SENTIMENTS

Des de la nostre pròpia experiència en la participació d’aquesta ONG hem pogut aprendre nous valors i viure diferents emocions que ens ha fet créixer com a persones.
C: Creativitat, per les diferents activitats que s’organitzen per recol·lectar diners
A: Amistat, per les relacions i vivències del dia a dia amb els companys
R: Respecte, per que no importa la diferencia social i econòmica. Tots som iguals.
U: Unió, per part de totes les persones que formem la ONG i busquem solucions
M: Maduresa, Per la responsabilitat que hem de tenir de comprometre’ns amb els altres.
A: Amor als altres
N: Noblesa, per la bondat que hem d’aportar en aquests projectes
D: Disposició, per ajudar als demés.
A: Autorealització, per que ens fa créixer com a persones.

CONCLUSIÓ

Des de el nostre punt de vista és una experiència única on aprens i et familiaritzes amb molts valors, també fa que t’adonis de la realitat d’avui dia i que no tothom té les facilitats que molts de vosaltres teniu.
Encara que estem al segle XXI, no tothom té la mateixa sort de tenir llum, aigua, alguna cosa per endur-se a la boca o fins i tot el fet de poder anar a l’escola i per aquest motiu hem d’actuar conjuntament i intentar millorar el món de mica en mica.
Per finalitzar la nostra presentació de territori us volem animar a unir-vos a aquesta ONG per que encara que no aneu a aquesta escola tothom pot participar i formar part d’ella.


A continuació, us deixo la presentació digital mmitjançant el prezi:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada