diumenge, 27 d’octubre del 2013

Els colors

Aquesta entrada l'utilizaré per explicar-vos el que vam realitzar a una de les sesións d'expressió visual i plàstica.

Primerament ens preparem el material, bates, pintures, gots, agua... un cop tot preparat estem llestos per començar.

Un canvi de to ho diem canvi en el cercle cromàtic, és un cercle de colors creats a partir dels tres colors primaris: el magenta, el cian i el groc, a continuació el vam tenir que realitzar barrejant aquests tres colors principals.





Els tons grissos, blancs o negre ho diem tons per a la saturació que en tenen un 0%, en canvi un altre color com el vermell té un to de saturació de 100%.
Si fem una barreja del color vermell amb el color negre per exemple estem fent una pèrdua de saturació i a més si barrejem els tres colors primaris (Magenta, cian i groc) surt una pèrdua de saturació ja que surt el color negre.

El que veiem com a color és gràcies a les radiacions electromagnétiques. 
L'ull té dos tipus de cel·lules, els cons i els bastons. Els Bastons són sensibles a la claror i la foscor i els Cons detecten el color i els divideix en tres zones.

Síntesi aditiva: detecten el blau verd i vermell.
-Colors primaris: vermell, blau i verd.
-Colors secundaris: groc, magenta, blau cian.
Els tres colors primaris donen llum blanca.

Síntesi substractiva: La vista té la capacitat de veure les zones llumíniques, arriba la llum al material i revota. Un material o objecte absorbeix uns colors i reflexe altres que no absorbeix.

Característiques del color:
-To
-Saturació: Colors saturació del 100%, blanc, gris i negre 0%
-Lluminositat

Els colors complementaris diatralment están oposats al cercle cromàtic. Sumats a la síntesi aditiva produeixen la llum blanca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada