dimecres, 9 d’octubre del 2013

Web 2.0

A classe de Gtic, hem tractat les webs 2.0 i us preguntareu, què són? Doncs bé, a continuació us informaré una mica sobre aquestes web. 

Les web 2.0, són aquelles amb les quals el propietaris de la web, comparteixen la seva informació amb els lectors de la pàgina, és a dir, interactuan amb el seu públic. D'aquesta manera tothom que sigui lector d'aquests tipus de pàgines, podrà obtenir, modificar i empraar aquesta informació sempre i quan s'esmenti a l'autor. Alguns exemples de web 2.0 serien comunitats basades en web com els blocs i les wikis.

El concepte web 2.0 va ser creat per O'Reilly Media que és una empresa editorial dels Estats Units dedicada principalment a la publicació de llibres relacionats amb la programació informàtica.
Va proposar aquest concepte ja que volia referir-se a la segona generació de les webs que es basan en comunitats i en serveis d'allotjament que faciliten la col·laboració i el fet de compartir entre usuaris fotografies, textos i vincles amb altres llocs Web. Alguns exemples molt clars són ''You Tube'' i ''Flickr''

En definitiva, quan esmentem el terme Web 2.0 ens referim a un conjunt d'aplicacions i pàgines d'internet que utilitzen la creació col·lectiva i la intercreativitat per proporcionar serveis interactius en xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada