diumenge, 27 d’octubre del 2013

Land Art

En aquesta nova entrada us parlaré de Land Art, un estil que hem treballat al módul d'expressió visual i plàstica.

Per saber-ne una mica més:
És un moviment artístic que sorgí als Estats Units  a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inexplicablement relacionats. Es refereix també a un , art creat en la naturalesa, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra. Les escultures no es situen en el paisatge, sinò que el paisatge és el mitjà de la seva creació. Sovint les obres es troben en espais oberts, lluny de la civilització i són susceptibles de sofrir canvis i l'erossió pròpies de les condicions naturals.

La seva finalitat és produir emocions plàstiques en l’espectador que s’enfronta a un paisatge determinant. El principi fonamental de Land Art és alterar, amb un sentit artístic, el paisatge, per produir el màxim d’efectes i sensacions a l’observador. Es pretén reflectir la relació entre l’home i la terra, el medi ambient i el món.

Un cop sabíem el que teníem que saber, vam buscar un referent artístic per ajudar-nos a inspirar per poder realitzar la nostre obra.

Vam escollir Robert Smithson, va arribar al Land Art després d’ iniciar la seva formació artística  com a pintor a Nova York on s’adintrarà als camins de l’abstracció fins al 1962 que comença a interessar-se per l’escultura fins arribar a la seva obra més famosa “ Spiral Jetty”.

Els problemes que més es plantejava l’artista era el lloc, l’espai on volia crear la seva obra d’art. També és important saber que els seus pensaments van estar molt influenciats per les obres de Borgues.


La nostra temática escollida en grup va ser una mica semblant a aquesta obre de ''Spiral Jetty'' de Robert Smithson.

Amb diferents materials com les roques, la platja, les petxines.... vam realitzar aquesta obra:






La simbologia d'aquests materials és:

  • La platja: simbolitza el trobament dels dos estats de la ment. Per una banda l’estat racional i per l’altre l’emocional.
  • Sorra: és un element que per separat es casi imperceptible per aquest motiu simbolitza necessitat de depèndencia i inseguretats.
  • Mar: simbolitza tranquilitat, claredat, i en especial la felicitat
  • Roca: no només  simbolitza la realitat, una realitat que casi ni coneixem, sinó que també són les diferents etapes del desenvolupament de l’home.
  • Petxines:  Al no ser totes iguals, representa els diferents dies o situacions viscudes i el creixement tan interior com exterior.
  • Petxina al rebés: simbolitza canviar la manera de fer i obrir-se a allò nou.
  • Petxina al rebés: simbolitza la vida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada