dimecres, 23 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs

A classe de GTIC hem tingut que llegir el llibre "Usos educatius dels blogs" que està escrit per Francesc Balagué i Felipe Zayas. 

És un llibre molt interessant, que ens explica profundament el món dels blogs on ens explica des de com crear-ho i com utilitzar-ho fins tot el transfons que comporta aquesta eina online on es pot accedir, utilitzar informació com a recurs, comentar, compartir...

El començament del llibre tracta una mica alguns conceptes relacionats amb els blogs com per exemple els ''Weblogs'' que és un mitjà de comunicació que afavoreix l'aprenentatge actiu, els ''Edublogs'' que són blogs educatius, la ''Viquipèdia'' que és una enciclopèdia online gratuita que es forma de manera col·laborativa, sobre el ''RSS'' que és una manera de seguir webs, blogs i noticies de diferents usuaris. 

Una de les parts més importants que tracta el llibre són les web 2.0 com a nova forma online i mostra d'evolució, gràcies a això, molts usuaris online poden gaudir d'un gran llista de programes del programari lliure. 

També cal mencionar les ''creative commons'' com a principal eina per a la privatització i drets de les própies obres.

Seguidament el llibre ens parla sobre els blogs educatius, és una part molt interesant que personalment no coneixia i després de visitar diferents blogs educatius, trobo que són una proposta molt interesant.

Més endavant ens parla sobre la creació de blogs i com poder realitzar un bon blog personal amb el tema principal que volguem.

Cap al final del llibre ens parla amb detall sobre diferents experiències i vivències que han viscut professors.

Acabant, ens fa saber llocs d'interès o informació per els blogs.

I finalment, en l'últim apartat, hi podem trobar diferents eines pels blogs com per exemple les wikis, els forums, les RSS entre d'altres.

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada