dissabte, 12 d’octubre del 2013

Les RSS

A classe de GTIC amb el professor Jordi Simó, hem treballat com incloure el nostre canal RSS al blog.

No us qüestioneu què és el RSS? Doncs bé la veritat, que al començament, em va costar una mica d'entendre a mi també però gràcies a l'informació d'internet he arribat a diferents conclusions i definicions que us explicaré a continuació per tal que entengue-ho aquest concepte.

Per començar, cal dir que les sigles RSS provenen de l'expressió en anglès Really Simple Sindication , és a dir , sindicació realment simple. 

Per poder entendre aquest concepte us ho explicaré amb un exemple molt interesant sobre el seu funcionament.

Posem el cas que hi ha una productora que fa una pel·lícula (La pel·lícula seria equivalent a la notícia RSS). Un cop acabada la pel·lícula, aquesta productora arriba a un acord amb un canal de televisió perquè emeti la pel·lícula (El canal de televisió seria la font RSS o canal RSS). Una vegada que el canal emet la pel·lícula, es podrà veure en totes les televisions (La televisió equivaldria al lector RSS).

En canvi, en el cas del món online i els RSS, funcionaria de la següent manera. Una pàgina web generaria un contingut o notícia web (Productora). A través d'uns canals RSS o fonts RSS (Que complirien una funció similar a un canal de televisió), aquesta notícia es distribuiria i arribaria al vostre escriptori (Que seria equivalent al televisor) per a que la puguis llegir.

Els sistemes RSS tenen molts avantatges, entre els quals cal destacar, que et permeten mantenir-te informat amb un important estalvi en temps.

Si hi ha diverses pàgines web que t'interessen que van actualitzant els seus continguts i t'agradaria mantenir-te informat, un lector RSS t'estalviarà molt de temps. Gràcies al RSS, no hauràs de visitar cadascuna de les pàgines web que t'interessen per veure si han afegit o no algun article que et pugui interessar. Aquestes pàgines t'informaran (a través del teu lector d'RSS com per exemple ''NETVIBES''). Quan entris al teu lector RSS , estaràs automàticament informat sobre totes les novetats que s'han produït en totes les pàgines web que has donat d'alta ja que apareixeran en allà.

Com subscriures a la feed d'una pàgina web o bloc?

Si et trobes navegant i trobes un bloc que és del teu interès, podràs afegir-lo al vostre escriptori ( Per exemple ''Netvibes'') directament des del bloc.

El primer que hauràs de fer és comprovar que la pàgina web o bloc ofereix el servei RSS. Per això, només cal localitzar la icona que identifica les RSS. 
Icona RSS

Amb la icona ja identificat, hauràs de fer un clic sobre el mateix. Aquest clic us portarà a una nova pantalla o s'obriran unes pestanyes, en les quals hauremn d'escollir a quins lectors RSS anem a afegir la pàgina web, en el meu cas al lector ''Netvibes''. 

I així de fàcil és incloure una pàgina web o blog al teu lector.

Espero que us hagi servit per a coneixer una mica més les RSS i que us hagi ajudat per a començar a utilitzar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada